za. okt 19th, 2019

Sportlive24

live sport en livestreams

Weer duel WK rugby geschrapt vanwege orkaan Hagibis, Schotten naar rechter

Niet alleen Max Verstappen ondervindt de gevolgen van de orkaan Hagibis, die over Japan raast. Ook het WK rugby in dat land wordt ernstig verstoord door de natuurramp. De organisatie heeft...

Niet alleen Max Verstappen ondervindt de gevolgen van de orkaan Hagibis, die over Japan raast. Ook het WK rugby in dat land wordt ernstig verstoord door de natuurramp. De organisatie heeft opnieuw een duel moeten schrappen.

Het groepsduel tussen Namibië en Canada, dat zondag in Kamaishi gespeeld zou worden, is om veiligheidsredenen zelfs definitief geschrapt. “De veiligheid van alle betrokkenen bij het WK is onze voornaamste overweging en supporters worden geadviseerd om niet af te reizen naar Kamaishi”, zo liet de organisatie weten.

Omdat Namibië en Canada beide al geen kans meer maakten op plaatsing voor de knock-outfase van het WK, is besloten om het duel niet in te halen. Het duel zal als een reglementaire remise de boeken ingaan.

Eerder werden de topper tussen Engeland en Frankrijk en het duel tussen titelverdediger Nieuw-Zeeland en Italië ook al schriftelijk afgedaan. Beide duels zouden op zaterdag gespeeld worden, maar vanwege de naderende orkaan was dat te gevaarlijk.

Italië, dat bij een zege op Nieuw-Zeeland geplaatst zou zijn voor de kwartfinales, was daardoor uitgeschakeld.

Schotten uit voorzorg naar de rechter

Zondag staat ook het duel tussen Japan en Schotland op het programma in Yokohama. Volgens de weersvooruitzichten zal de orkaan vannacht over Yokohama trekken, waardoor het aannemelijk is dat ook dat duel geen doorgang kan vinden.

Schotland staat derde in groep A achter Ierland en Japan en kan met een zege (en eventuele bonuspunten) ten koste van Japan naar de volgende ronde gaan.

De Schotten zien de bui al hangen en willen dan ook per se voorkomen dat ook dit duel wordt afgedaan met een reglementaire remise, waarbij beide ploegen twee punten wordt toebedeeld. De Schotse rugbybond is uit voorzorg alvast naar de rechter gestapt en heeft om 24 uur uitstel gevraagd zodat het duel toch gespeeld kan worden.

Dit bericht is geplaatst en te lezen via de RSS van NOS Sport algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *