Gratis eredivisie voetbal kijken

AD: Voor september geen voetbal meer in Nederland

De KNVB en de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie lijken er niet op te rekenen dat het seizoen nog uitgespeeld wordt. Het verwachte scenario is dat er pas vanaf 1 september weer voetbal is, zo meldt het Algemeen Dagblad op basis van ingewijden.

Mogelijk gaat dinsdagavond tijdens de persconferentie van Mark Rutte al ‘indirect de stekker eruit’. De premier gaat aankondigen dat er tot 1 september een verbod blijft op alle evenementen met vergunningsplicht, omdat de regering geen enkel risico wil nemen met de volksgezondheid, zo verwachten vertegenwoordigers uit het betaald voetbal. Het verbod loopt nu tot 1 juni.

Het betaald voetbal maakt dat op uit rechtstreekse gesprekken met de politiek, schrijft het AD. Het laat de optie voor duels zonder publiek weliswaar enigszins open, maar daarvan is al duidelijk dat veel burgemeesters – met John Jorritsma van Eindhoven voorop – dat niet willen. Zij vrezen dat supporters buiten de stadions alsnog samenkomen.
Ook een aantal clubs zet het liefst per direct een punt achter het seizoen.

Onder meer topclubs Ajax, AZ en PSV uitten die wens. Daarbij speelt mee dat FOX Sports onlangs het tv-geld heeft overgemaakt én dat de UEFA zijn toon heeft gematigd. Waar de Europese voetbalbond eerder dreigde met sancties als landen zelf de stekker uit de competities zouden trekken, lijkt daar nu geen sprake meer van.

Overigens wijzen de signalen erop dat de UEFA niet met richtlijnen komt bij het aanwijzen van Europese startplaatsen, melden betrokken aan de krant. Als bijvoorbeeld de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht niet gespeeld wordt, moet de KNVB dus zelf beslissen naar wie het Europese ticket gaat. Directeur Eric Gudde gaat vrijdag met de clubs in gesprek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: