Gratis bundesliga voetbal kijken

‘Bal in Bundesliga gaat 9 mei weer rollen’

Als het allemaal meezit dan gaat de Bundesliga op 9 mei weer hervat worden. Daarmee is het de eerste competitie waar de bal weer gaat rollen.

Een definitieve beslissing is nog niet genomen, maar de voetbalfans mogen hopen na uitspraken van Markus Söder (minister-president van de deelstaat Beieren) en Jens Spahn, de minister van Volksgezondheid van Duitsland. ‘Met het plan dat er ligt zijn wedstrijden in lege stadions zeker mogelijk’, zegt laatstgenoemde tegen BILD. ‘Cruciaal is dat het besmettingsrisico tot een minimum wordt beperkt. Voor miljoenen voetbalfans kan dan op 9 mei een stukje van het normale leven terugkeren.’

Söder bracht het plan voor het herstarten van de competitie over achttien dagen in de media. Hij benadrukt dat wedstrijden met toeschouwers dit seizoen echt niet meer mogelijk zal zijn. ‘Dat is volledig ondenkbaar’, zegt Söder. Maar voetballen in lege stadions is beter dan helemaal geen voetbal, zo is de algehele gedachte. Christian Seifert, baas van de Duitse competitieorganisator DFL, heeft net als Söder een goed gevoel over de terugkeer van Bundesliga-voetbal.

De Bundesliga ligt sinds 8 maart stil vanwege de uitbraak van het coronavirus. De clubs op het hoogste niveau in Duitsland houden al rekening met een vervolg van dit seizoen, want ze zijn al een paar weken in training, waardoor 9 mei in principe geen probleem voor hen moet zijn.

“De signalen vanuit de politiek zijn positief. We moeten ons nu als rolmodel gedragen als het gaat om hygiënemaatregelen en de omgang met sociale contacten. Het is belangrijk om gedisciplineerd te zijn”, vindt directeur Christian Seifert van de DFL.

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern München is eveneens hoopvol gestemd. “De verklaringen vanuit de politiek versterken dat alleen maar. Ik dank de DFL voor een uitstekend concept dat rekening houdt met de organisatorische en medische aspecten.”

Ook in bijna alle andere Europese competities vinden al lange tijd geen wedstrijden plaats. De UEFA overlegt dinsdag en donderdag tijdens een conferencecall verder met alle 55 nationale bonden over de afloop van dit seizoen. De Europese voetbalbond wil het liefst niet overgaan tot staken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: