Coronavirus McLaren F1

Coronavirus: Mogelijk streep door GP Australië

McLaren trekt zich terug wegens Coronavirus besmetting

Het heeft er alle schijn van dat er alsnog een streep gaat door de Grand Prix van Australië. Een medewerker van het team van McLaren is besmet met het Coronavirus waarop McLaren besloten heeft niet mee te doen aan de Grand Prix.

De kans is aanwezig dat de eerste wedstrijd van het seizoen nu wordt afgelast. Diverse coureurs, onder wie ook Max Verstappen, gaven aan alleen te willen racen als iedereen kan meedoen. „Als één team wegvalt, moeten we niet starten”, zei Verstappen. „Dat zou oneerlijk zijn.” Wereldkampioen Lewis Hamilton sprak openlijk uit dat wat hem betreft de race in Melbourne niet doorgaat.

Bij het Britse team McLaren rijden Carlos Sainz uit Spanje en de Engelse coureur Lando Norris. Ook bij de renstal Haas zijn mogelijk enkele teamleden besmet met het coronavirus. Vier medewerkers van Haas zijn getest en worden in afwachting van de resultaten in quarantaine gehouden. De medewerker van McLaren werd ook direct geïsoleerd toen deze de symptomen vertoonde die horen bij het coronavirus. Uit de test bleek dat hij of zij inderdaad besmet is.

De teambazen van McLaren besloten daarop hun team terug te trekken voor de GP van Australië. „Deze beslissing is niet alleen genomen met het oog op de gezondheid van de medewerkers en partners van McLaren, maar ook op die van de andere teams, de supporters en overige belanghebbenden in de Formule 1.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: