Kansen op een witte kerst in 2019 nog niet verkeken

Kansen op een witte kerst in 2019 nog niet verkeken

december 6, 2019 0 Door Redactie

I’m dreaming of a white Christmas…… De kansen op een witte kerst in 2019 zijn per definitie nog niet verkeken. De kans dat er tijdens de kerst een witte deken ligt van een aantal centimeters sneeuw is klein, maar de kans op een witte kerst blijft aanwezig.

Hoe zit dat nu?

De komende week zullen we nog niet gaan denken dat een witte kerst mogelijk is, maar toch liggen er een aantal addertjes onder het gras. De westelijke stroming zal de komende week veel regen brengen maar halverwege de nieuwe week is er zo nu en dan kans op een vlok natte sneeuw. Met name in de avond en nacht met temperaturen rond 0 graden kan het zomaar ineens wit gaan worden.

Die trend lijkt zich zeker tot na volgend weekend door te zetten met zo nu en dan een flinke plens regen maar ook her en der een vlokje natte sneeuw. Kijken we verder richting 20 december dan zien we dat het spannend kan gaan worden. De verwachting is zeer onzeker. De kans op een sneeuwbui blijft aanwezig maar ook de warme lucht vanuit het westen wil meer gaan aandringen. Het word een tweestrijd tussen de warme en de koude lucht. En dan hebben we het niet over diepvries kou maar een koude bovenlucht wat kans geeft op (natte) sneeuwbuien.

Krijgen we dan een witte kerst?

De kans op een witte kerst is klein. Toch zien we een daling van de temperatuur rond 20 december. Het zal er dus om gaan spannen. Wint de kou of verdrijft volgende week de warme lucht alle kansen op een witte kerst? Wij achten een kans op een witte kerst minder dan 20% maar als het kwartje de komende week de goede kant op gaat? wie weet, na het weekend komen we er bij Sportlive24 op terug!