Koude start van december met nachtvorst

Koude start van december met nachtvorst

november 25, 2019 0 Door Redactie

Joepie het word volgende week wat winters in Nederland. Vanaf begin december gaat de temperatuur in ons land zakken. Het word tijd voor de sjaal, handschoenen en mutsen.

Maar echt op grote schaal winterse kou zit er nog niet in. Vanaf zondag word het merkbaar frissen met overdag temperaturen rond 3 tot 5 graden en in de nachten kan het met 2 tot 4 graden licht gaan vriezen.

Bron: Winterplaza.nl

Toch lijkt het winterweer niet echt door te gaan zetten in de dagen die volgen. Mogelijk gaat na sinterklaasavond de temperatuur weer in de lift.

Sneeuw

Er is wel kans op een vlokje sneeuw volgende week. Maar de kansenberekening is met 15% kans op sneeuw nog redelijk gering te noemen.

Winterverwachting

Of de winter dan ook echt doorzet en we weer een ouderwetse Hollandse winter krijgen met veel sneeuw en schaatsplezier is ook nog niet met zekerheid te zeggen.

Hier onder een aantal nieuwsitems van de afgelopen maanden met betrekking tot de winter. Ook onze (met knipoog) winterverwachting kun je hier lezen. (Immers iedereen roept maar wat dus wij doen ook vrolijk een keer mee).

Winterverwachting 2019-2020 klik hier

Koudste winter in 100 jaar klik hier

Weer.nl legt uit wat de kansen zijn deze winter. Dit is een leuk artikel om te lezen voor mensen die hoop houden op een koude winter. Lees het artikel door hier te klikken.