Sven Kramer overweegt rugoperatie na afloop van het seizoen

Sven Kramer overweegt rugoperatie na afloop van het seizoen

december 4, 2019 0 Door Redactie

Schaatser Sven Kramer overweegt na dit schaatsseizoen zich te laten opereren aan zijn rug. De 33-jarige Fries kampt al jaren met rugproblemen en denkt dat hij met een operatie hier aan van af kan zijn.

“We denken een mogelijke oplossing te hebben voor mijn rugproblemen. Maar van die optie maak ik dit seizoen nog geen gebruik,” zegt Kramer in gesprek met De Telegraaf. “We zijn het nu aan het onderzoeken. Het zou eventueel iets voor na deze winter kunnen zijn.”

Voorbereiding in Collalbo

Kramer bereidt zich momenteel met een aantal ploeggenoten van Jumbo-Visma in het Italiaanse Collalbo zich voor op de NK afstanden (27-29 december in Thialf), waar hij zich zal moeten plaatsen voor de grote internationale toernooien. De WK afstanden (13-16 februari in Salt Lake City) en het EK allround (28 februari-1 maart in Hamar) zijn de belangrijkste doelen voor de 28-voudig wereldkampioen.

Met die toernooien in het achterhoofd ziet Kramer een operatie tijdens het seizoen niet zitten. “Dat betekent dat ik heel voorzichtig moet omgaan met die beschadigde band”, maakt hij een vergelijking met een auto. “Ik kán er namelijk nog steeds heel hard mee rijden.”

Peking 2022

Kramer denkt dan ook nog niet na over stoppen. Als alles goed gaat, wil hij doorgaan tot en met de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking. “Dan moet mijn rug wel zeker beter worden, dat lijkt me logisch. Maar ik geloof erin dat we de juiste oplossing zullen vinden.”